7e plek Team Van Eden Boomverzorgers en Hoveniers/Triathlon Team Holten

Vandaag was het tijd voor de derde wedstrijd Teamcompetities Triathlonvoor Van Eden Boomverzorgers en Hoveniers Triathlon Team Holten in de 4e divisie. Een Olympische Afstand in Groningen. Na een goede eerste wedstrijd en een wat mindere tweede wedstrijd was een goede uitslag belangrijk. En dit moest gedaan worden door Koen OnderwaterRutger Pollemans, die zijn eerste OD deed, Bert-Jan Haarkamp en Yannick Mijstersdie voor het eerst hun opwachting maakten in de vierde divisie. Ook waren Fabian Marsch en Maurice Baldizzone mee als begeleiding want zij lieten verstek gaan om te starten. Maurice als chauffeur en Fabian om de meeste gele, rode en zwarte kaarten voor slechtste grappen en opmerkingen in ontvangst te nemen. Wel kort gevolgd door Bert-Jan. De sfeer was dus goed ondanks de gespannen hoofden van de vier triatleten.

Koen kwam hard weg op het zwemmen en wist met een tijd van 24.30 als eerste van het team het water uit te komen. Een klein minuutje daarachter kwamen Bert-Jan en Yannick en niet lang daarachter kwam ook Rutger het water uit.

Op het fietsen kwam Yannick vervolgens op het eerste rondje bij Koen en in het tweede rondje kwam ook Bert-Jan langs Koen, terwijl Rutger met een goede fietstijd het gat op de rest wist te verkleinen.

Vervolgens begonnen Rutger, Bert-Jan en Koen dicht bij elkaar aan het lopen. En na 2 rondjes had Rutger Koen ingehaald. Inmiddels wist Yannick daarvoor ook nog wat plekken te pakken op het lopen.

Uiteindelijk kwam Yannick met een tijd van 2:21 als 17e over de finish. Daarachter kwam Bert Jan als 35e over de finish met een tijd van 2.27, en vlak daarachter kwam Rutger met een tijd van 2.29 en een 45e plek. Rutger werd weer vlak gevolgd door Koen die met een tijd 2.33 49e werd.

Al met al leverden deze topprestaties een 7e plek in de dag uitslag op. Wat ervoor zorgde dat het team een flinke sprong maakte in het tussenklassement naar een 13de plek, die behoudt in de vierde divisie garandeert. Deze positie met over 4 weken verdedigt worden op de sprint wedstrijd in Klazienaveen!

Bedankt 123busjehuren.nl voor de bus die zoals altijd weer klaar staat voor de wedstrijden!