Dubbele Triathlon JeugdJunioren circuit

Vandaag was een spannende dag want voor het eerst stond er een dubbele triatlon op het programma voor Nienke, Marit, Harm en Hugo, de jeugd van Triathlon Team Holten, de Zeewolde EnduranceTriatlon stond op het programma. Dit houd in dat je 185 meter in open water zwemt, 5 kilometer fiets en 1,25 kilometer hartloopt, en dit doe je 2 keer achter elkaar zonder pauze.

Met zijn allen in het busje van 123busjehuren.nl om ervaring op te doen in het geweld van de JeugdJunioren Circuit Nedtriathlonbond, leren was het doel vandaag. Hugo en Harm mochten als eerste van start en de jongens waren dik tevreden maar het was wel zwaar, zeker als je alleen moet fietsen.
Marit en Nienke mochten 5 minuten na de jongens starten en zagen ze nog het water uit komen. Nienke ging goed tijdens het eerste deel maar kreeg het toch wel zwaar toen ze opnieuw het water in moest. Ze doet toch liever een “normale” triatlon. Marit mist de tweede groep met zwemmen waardoor ze veel alleen moest fietsen en lopen. Tijdens de tweede keer lopen kon e gelukkig wel meelopen met een jongen die voor haar gestart was waardoor ze zich aan iemand kon optrekken.
Zowel de jongens als de meiden staan midden in het voorlopig klassement en weten zich dus prima staande te houden op dit hoog niveau.