Een mooie sportieve zondag voor Triathlon Team Holten!

Op 20 september stond de Rutbeektriathlon op het programma van TTH, als ongeveer de enige triathlon van 2020. Eindelijk konden we weer losgaan en wat was dat lekker! Namens de divisieteams kwamen uit:

Koen Onderwater en Rutger Pollemans van het Van Eden Groep herenteam 2 en Femke Nauta van het RobersVincent/COOP Léon Haanstra Holten damesteam. Nienke Ensink kwam in actie bij de junioren en ook Mariska Çubuk-Van Den Noort en Matthijs Bekkernens stonden aan de start bij de 1/8e.

Sfeerimpressie:
Rutger mocht om 09:58 uur als eerste van start bij een frisse temperatuur van 12 graden. Na een PR op het zwemonderdeel vervolgde hij sterk zijn weg. Tien minuten klonk het startschot voor Femke, die zonder wetsuit, ook een prima zwemonderdeel aflegde. Vlak daarachter kon Matthijs van start gaan, die tijdens het zwemonderdeel een kleine voorsprong nam op Femke. Maar eenmaal op de fiets werd het weer stuivertje wisselen. Koen ‘de ijsbeer’ Onderwater gedijde fantastisch bij de vroege ochtendtemperaturen en legde het zwemonderdeel maar liefst af binnen 7 minuten. Na een volledig vlak en praktisch windstil fietsonderdeel werden alle deelnemers verrast met een loopparcours dat beter paste bij een Xterra triathlon. Desalniettemin werd de ochtend afgesloten met prachtige tijden op deze 1/8ste.
Daarna was het de beurt aan Nienke die een 1/16e aflegde. Zij was als eerste van haar startserie het water uit en vervolgde sterk haar weg. Na 46:36 minuten finishte ze zeer verdienstelijk als 8e in haar categorie! Inmiddels is het goed opgewarmd als Mariska Cubuk in de middagstartserie kan starten. Onder aanmoediging van de al gefinishte TTH’ers, zet zij op alle onderdelen prima tijden neer, wat resulteerde in een eindtijd van 1:18:51. Ondanks de aangepaste omstandigheden, waardoor er geen publiek aanwezig mocht zijn, was deze triathlon fantastisch georganiseerd door Triathlon Club Twente. Wij danken de organisatie voor het publiceren van mooie actiefoto’s waarop ook enkele TTH-leden te zien zijn.
TTH toertocht
Gelijktijdig werd door TTH een mooie informele toertocht gefietst door het Sallandse en Twentse landschap, uitgezet door Fabian Marsch. Een mooie groep met jeugd, senioren en masters daagde elkaar 65 km uit door met een pittig gemiddelde een lus van de Holterbergtoer te fietsen.
Al met al een mooie zonnige en sportieve dag in de breedtesport voor de club!