Holtense triatlonvereniging op podium Rotterdam

De Tri Hard Series in Rotterdam leverde voor het 4e divisieteam van de Holtense triatlonvereniging Triathlon Team Holten, een mooie eerste plaats op het podium op.

Het team, bestaande uit de vier leden Koen Onderwater, Jelte Jansen, Rutger Pollemans en Bert-Jan Haarkamp, deed mee aan de wedstrijd in verband met de Teamcompetitie Triathlon. Dit keer stond een team relay op het programma. Hierbij legt elk teamlid een zeer korte triatlon af in estafettevorm. Koen wist als eerste teamlid sterk van start te gaan, gevolgd door Jelte die zich naar een derde positie worstelde. Mede door een sterke wissel tussen de teamleden, kon Rutger op een tweede positie beginnen aan zijn wedstrijd. Rutger wist de koppositie te pakken en Bert-Jan met een ruime voorsprong aan te tikken. Het werd nog even spannend toen de laatste deelnemer van concurrent Hellas het gat tussen de eerste en tweede plek snel leek dicht te lopen. Bert-Jan wist zijn voorsprong echter te behouden en bereikte namens team Van Eden Boomverzorgers en Hoveniers/Triathlon Team Holten als eerste de finish.

Het resultaat in Rotterdam zet het team op een mooie positie in de ranking van de vierde divisie, waardoor promotie voor het volgende seizoen zeker tot de mogelijkheden behoort.