Raceweekend Almere DUIN & Tri Giesbeek

Dit weekend stonden er weer een aantal wedstrijden op de kalender voor onze leden. De divisie atleten mochten aan de bak in Almere over een sprint afstand en individueel gingen een aantal jeugdleden de strijd aan in Giesbeek.

Teamcompetitie Almere DUIN

Een door blessures en vakantie uitgedund TTH reisde afgelopen zaterdag af naar Almere. Helaas hadden we niet genoeg atleten beschikbaar om het Van Eden groep team op te stellen. Niels van Coevorden, Koen Onderwater en Stefan Pekkeriet kwamen uit in de 2de divisie namens het Rosiir triathlon team en Lieke Smale, Charlotte Velthuijsen en Femke Nauta namens het #CoopLéonHaanstraHolten/#RobersVincent team.

Onderweg naar de start ging het mis bij de dames. Lieke kwam hard ten val en kreeg een “no go” van de aanwezige arts. Femke en Charlotte, flink geschrokken van het incident, moesten de knop omzetten om er nog een leuke wedstrijd van te maken. Gelukkig hoorden ze voor de start dat met Lieke alles goed zou komen. Beide dames werkten een solide zwemonderdeel af en kwamen als 45e en 55e uit het water. Het fietsparcours was heen en weer over de dijk met een flinke bak wind. Iets waar Femke wel van houdt. Waar ze na het zwemmen nog 45e lag was ze na 20 km fietsen met een gemiddelde van 36 km/u (sneller dan de heren, nog even door trainen jongens…) de top 20 in gereden. Op het hardlopen pakte ze nog een paar plekken en finishte als 17e. Ondertussen was ook Charlotte hard aan het strijden. Zij voltooide de triathlon maar liefst 10 minuten (!!) sneller dan de vorige wedstrijd. We zijn erg benieuwd wat ze ons de volgende wedstrijd laat zien. Doordat er maar twee dames zijn gefinisht word het team niet opgenomen in de einduitslag. Gelukkig is er in dit rare seizoen geen degradatie waardoor dit geen vervelende consequenties heeft.

Dat het niveau in de heren divisies erg hoog lag hadden we de vorige wedstrijd al snel in de gaten. Deze wedstrijd bleek niet anders en de heren moesten flink aan de bak. Koen kwam na bijna 14 minuten uit het water met Niels vlak achter zich, erg knap gezien de stroming die er stond. Stefan had het op het zwemonderdeel iets lastiger en kwam een paar minuten later achter hun aan. Op de fiets hadden de heren erg last van de wind en werden een aantal keer in de greppel geblazen. Gelukkig zijn ze allemaal blijven zitten en konden ze aan het lopen beginnen. Stefan had het gat gedicht met Koen en kreeg de smaak te pakken. Op het looponderdeel krijgt hij vleugels en liep in 17:35 min naar de finish. Het gat met Niels was echter al te groot geworden op de fiets en hij kwam dan ook als eerste over de streep in 1:09:32. Stefan kwam 2 minuten later binnen. Koen volbracht de wedstrijd nog netjes binnen de 1:15. Deze inspanningen werden helaas niet beloond, het team werd laatste.

Het dames team bedankt #CoopLeonHaanstra Holten voor gebruik van het busje!

Triathlon Giesbeek
Enkele jeugdleden gingen de strijd aan in Giesbeek. Zij doen zelf verslag van hun ervaringen:

Nienke Ensink:
Op 15 augustus om 10:00 klonk het startschot voor mij bij de Giesbeek Triathlon. Dit keer deed ik mee aan de 1/16e. Het zwemmen ging niet zoals ik hoopte, het was een beetje een chaotische start en ik kwam er niet goed in. De wissel ging ook niet zo goed, maar het fietsen ging daarentegen wel heel goed. De wissel daarna ging wat beter en het lopen ging ook goed. Uiteindelijk ben ik 2e geworden van de meiden met een tijd van 37 minuten. Voor de eerste wedstrijd weer na een jaar ben ik heel tevreden. Het was weer een geslaagde dag!

Hugo Overmeen:
Vandaag stond Triathlon Giesbeek op het programma. Mijn eerste triathlon in twee jaar tijd. Het startschot ging om 11:30 uur. Na een goed zwemonderdeel kwam ik als 5de uit het water. Het fietsonderdeel was erg zwaar door veel wind, hier verloor ik een aantal plekken. Bij het lopen heb ik nog een aantal plekken kunnen terugpakken waardoor ik als 7de eindigde. Het was voor mij een leuke en leerzame wedstrijd!

Joris Overmeen:
Het was voor het eerst in 2 jaar dat ik weer een triathlon heb gedaan. De wedstrijd was in Giesbeek, ik deed mee aan een 1/16e. De wedstrijd verliep heel goed, ik kwam als 7e uit het water en heb op de fiets iemand ingehaald, daarna bij het lopen heb ik nog iemand ingehaald waardoor ik 5e overall eindigde, en 4e bij de jongens. Het was mooi om weer geracet te hebben!