Spinningmarathon voor infocentrum Canadese Begraafplaats

Movado Sport en triatlonvereniging Triathlon Team Holten slaan op 22 november de handen ineen en organiseren een spinningmarathon ten behoeve van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. Deelnemers kunnen vanaf 10 euro per sessie een spinbike bemachtigen. Alle inkomsten komen ten goede van het infocentrum.

Het informatiecentrum is gratis toegankelijk en daarom afhankelijk van giften en sponsoring. “Als Holtense vereniging willen wij een steentje bijdragen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheden”, vertelt Hans Jansen, voorzitter van de triatlonvereniging. “We willen daarom jaarlijks een spinningmarathon houden waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Het is natuurlijk geweldig dat Movado Sports dit als Holtense sportschool ook wil ondersteunen.”

Deelname

Voor minimaal €10,- kun je deelnemen aan een spinningsessie van 45 minuten en zo bijdragen aan een bijzondere stukje Holten. Voor degene met de hoogste inleg per sessie zal een leuke prijs beschikbaar worden gesteld. Vraag dus vrienden, buren en familie om je te sponsoren! De spinningsessie wordt gehouden bij Movado Sports aan de Oranjestraat en start om 18.00 uur. Opgeven voor deze bijzondere spinningsessie kan via de website van de triatlonvereniging, www.triathlonteamholten/spinningmarathon.

Informatiecentrum Canadese Begraafplaats

Het informatiecentrum in Holten wordt volledig gerund door meer dan 100 vrijwilligers. Ruim 30.000 bezoekers uit vele landen worden per jaar ontvangen door de gastheren en gastvrouwen van het centrum. Ook voor het educatieve deel voor basis- en voortgezet onderwijs is veel belangstelling waarbij de bewustwording, dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend  zijn, een belangrijke item is. Het centrum is zeer laagdrempelig, onder andere vanwege de vrije toegang. “We zijn afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Wij waarderen dan ook bijzonder dat Triathlon Team Holten ons als goed doel heeft uitgekozen”, aldus Albert Boode voorzitter van het ICB. “Natuurlijk hopen we op een ontzettend mooi resultaat!”