Top 10-klasseringen voor Triathlon Team Holtense in Abu Dhabi

Zes leden van de Holtense triatlonvereniging Triathlon Team Holten namen op 3 en 4 maart deel aan de age group-wedstrijd van de ITU world series in Abu Dhabi. Met maar liefst vier top tien klasseringen in de verschillende categorieën wisten de Holtenaren een mooi resultaat neer te zetten.

Met een temperatuur van 28 graden meldden Nick Zweers, Jelte Jansen, Yannick Mijsters en Koen Onderwater zich op vrijdag 3 maart voor de sprintafstand van de triatlon. Het grote temperatuurverschil met Nederland speelde de heren parten. Nick: “Het was enorm afzien om deze wedstrijd goed af te sluiten. Zodra ik over de finish was, voelde het alsof er een last van mijn schouders viel. Maar het was geweldig om te doen!” Koen Onderwater meldde zich na binnenkomst dan ook bij de eerste hulp, wegens klachten als gevolg van de hitte. Toch wist hij nog een nette 22e plaats te behalen. Yannick moest door een blessure als gevolg van een val helaas ook afzien van een top tien klassering, maar wist alsnog te eindigen op een mooie dertiende plaats. Plaatsgenoten Niek Zweers en Jelte Jansen bereikten ondanks de hitte een plek in de top tien, en eindigden op een wel verdiende achtste en negende plaats.

Dylan Spenkelink en Niels van Coeverden startten op zaterdag al om 8.00 uur ’s ochtends aan de olympische afstand. Hoewel de zon zich niet liet zien, zorgde een hoge luchtvochtigheidsgraad voor een benauwde dag. Na het zwemmen begonnen de heren aan het fietsparcours van 40 kilometer over het beroemde Formule 1 circuit. Tijdens het hardlopen wisten Dylan en Niels elkaar te vinden, waarna zij samen de laatste kilometers aflegden in het schitterende Abu Dhabi. Zij bereikten de finish gezamenlijk en sloten hun internationale triatlon af met een gedeelde vierde plek. De Holtense triatlonvereniging kijkt met de resultaten op zowel de olympische als de sprintafstand terug op een goede eerste internationale wedstrijd.

Lid worden?

Nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van de Holtense triatlonvereniging? Triathlon Team Holten verwelkomt graag nieuwe leden. De vereniging is er voor zowel jeugd als volwassenen. Lid worden kan vanaf tien jaar. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@triathlonteamholten.nl.