Vernieuwde opzet Covergreen triatlon jeugdclinics

HoltenDit jaar zijn de triatlon jeugdclinics op enkele punten vernieuwd om zo een aantrekkelijk programma te bieden aan een bredere leeftijdsgroep. Zo is het nu ook mogelijk voor 14- en 15-jarigen om deel te nemen en krijgt de meer geoefende jeugd een aangepast trainingsprogramma.

14- en 15-jarigen

De vorige jaren werden de jeugdclinics alleen gehouden voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen en de klassen 1 en 2 van de middelbare school. Omdat deelname aan de clinics voor volwassenen pas vanaf 16 jaar mogelijk is, viel de jeugd van 14 en 15 jaar buiten de boot. Om ook deze leeftijdsgroep betrokken te houden bij de triatlon, biedt de organisatie van de jeugdclinics onder de naam ‘jeugdtraining’ een speciaal trainingsprogramma aan. Daarbij kan de jeugd in deze leeftijdscategorie deelnemen aan de clinics en de trainingen van de lokale triatlonvereniging Triathlon Team Holten.

Meer uitdaging voor geoefende jeugd

Naast de toevoeging van de 14- en 15-jarigen heeft de organisatie van de jeugdclinics ook nagedacht over de deelnemers die al vaker aan de clinics hebben deelgenomen en de basis dus onder de knie hebben. Ook voor hen is er een vernieuwde opzet, de jeugdclinic plus (voor schooljeugd vanaf groep 8), waarbij de clinics meer gaan lijken op de reguliere trainingen van leden van de triatlonvereniging. Zo wil de organisatie het ook voor de meer ervaren jeugd interessant houden om deel te nemen aan de clinics en kennis te maken met de triatlonsport.

Data en tijden triatlon jeugdclinics

De clinics worden voor alle deelnemers gehouden op dinsdag 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni. Op vrijdag 22 juni wordt met alle deelnemers het wedstrijdparcours van de Triathlon Holten verkend. De vijf trainingen beginnnen iedere avond om 18.30 uur bij zwembad Twenhaarsveld. Rond 19.45 zal de avond worden afgerond. De trainingen worden georganiseerd door de Holtense triatlonvereniging Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld.

Deelnemen?

De jeugdclinics worden georganiseerd voor de jeugd in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar en zijn geschikt voor deelnemers van ieder niveau. Je hoeft dus geen topsporter te zijn om mee te doen! Heb je geen wielrenfiets of mountainbike, dan neem je gewoon je normale fiets mee. Ook als je niet meedoet aan de Kidstriathlon in juni, ben je van harte welkom. Geef je dus snel op en kom gezellig trainen met leeftijdsgenoten!

Kosten en verdere informatie

Dankzij de hulp van sponsors Covergreen, 123busjehuren.nl en Fysiotherapie Holten, zijn de deelnamekosten dit jaar verlaagd. Voor alle avonden, inclusief de parcoursverkenning en extra’s zoals een deelnemersshirt, zijn de kosten slechts 20 euro per persoon. Voor meer informatie over de clinics kan contact worden opgenomen met Triathlon Team Holten via info@triathlonteamholten.nl.